Brein, Brood en Begeleiden

Drie smakelijke coachingsvaardigheden worden opgediend zodat u samen met uw medewerkers resultaten behaalt.

In deze workshop van Wilma ter Haar en Marcel Sligter dagen wij u uit verschillende coachingsvaardigheden in te zetten zodat u resultaten verbetert van medewerkers, de organisatie en van uzelf.

Als leidinggevende heeft u vele taken te vervullen en elke taak vraagt om een andere rol. In deze tijd is het belangrijk dat een leidinggevende een voorbeeldrol vervult, mensen kan inspireren, om kan gaan met verschillen en veranderingen. Geen gemakkelijke opgave. Dit alles vraagt om verschillende vaardigheden en/of competenties. Gelukkig kunnen veel vaardigheden geleerd worden en leidinggevenden die regelmatig actief zijn met hun eigen ontwikkeling hebben een voorsprong op hun collega’s en grote invloed op de manier waarop medewerkers hun kennis en competenties benutten.

Wilt u ook dat medewerkers:
• Minder vragen bij problemen en zelf met een voorstel komen?
• Eigen verantwoordelijkheid oppakken binnen de gegeven kaders?
• Met verbetervoorstellen komen in plaats van te mopperen of niets te zeggen?
• Feedback geven en aangeven wat ze willen en kunnen?
• Gebruik maken van hun talenten en competenties?

Dan is het tijd om met uzelf aan de slag en op weg te gaan. Zodat u nog beter uw medewerkers kunt begeleiden bij hun ontwikkeling en het halen van prestaties die uiteindelijk ten goede komen van de samenwerking, motivaties en resultaten van de afdeling en organisatie.

In deze workshop gaan wij aan de slag met 3 resultaatgerichte coachingsstijlen. U leert wat de verschillen en overeenkomsten tussen deze stijlen zijn. U oefent en reflecteert welke stijl het beste bij u past in welke situatie op uw werk.