Brein, Brood en Bruggenbouwers

Verandermanagement: de oversteek van het heden (het nu) naar de toekomst (de gewenste situatie).

De verandertheorieën en methoden zijn er in vele soorten en maten. Dit maakt het niet gemakkelijke de juiste methode voor uw veranderingstraject te kiezen. Of het nu om een kleine verandering binnen uw afdeling gaat of grotere binnen de organisatie. U begint aan een “oversteek” van het heden (het nu) naar de toekomst (de gewenste situatie).

U kunt vele aanpakken kiezen en u zult zeker een brug dienen te bouwen voor al de ideeën van uw mensen. Ook zult u aandacht moeten hebben voor hun zorgen, willen ze met u meegaan op deze reis.
Voor u kiest voor een bepaalde aanpak/methode, is het prettig wanneer u deze op toepasbaarheid kunt beoordelen. Dit vraag om kennis, inzicht, analyse, ordening en keuzecriteria.

In deze workshop ervaart u zelf 3 verschillende veranderingsmethoden. Samen met uw team of collega’s gaan wij met u op een culinaire reis. Op deze reis komt u verschillende reisleiders tegen die allen hun eigen weg bewandelen. Uiteindelijk bereikt u uw smaakvolle einddoel tijdens dit leerzame traject. Hoe?

In een voorgesprek bespreken wij met u om welk veranderingstraject het gaat en overleggen welke drie veranderingsmethoden besproken, ervaren en geoefend worden in onze workshop. Hiervoor gebruiken wij eten als metafoor voor leerprocessen. Samen met uw mensen zult u de culinaire reis voorbereiden, ervaren en evalueren.

Uw leerproces wordt ondersteund door ervaringen als: zien, proeven, voelen, en ruiken. U krijgt inzicht in:
• De verschillende veranderingstheorieën en methoden.
• De diagnose en keuze van de veranderingsmethoden.
• Het begeleiden van de verandering: wat moet je weten en kunnen?
• Het ervaren van de methode.

Aan het einde van de workshop:
• Kunt u de verschillende aangeboden theorieën en methoden herkennen en begrijpen.
• Heeft u ervaren hoe deze methoden uitwerken in de workshop.
• Kunt u de methode vertalen naar uw praktijk.